
16:00, Вчора
Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму

На базарі у Тернополі розпочався сезон баклажанів. Проте постає питання: "Як зберегти їх унікальний смак та ніжність і взимку?". У соцмережах господині радять закривати баклажани з грибами. Така закуска ідеально підійде до м’яса, картоплі або різноманітних гарнірів і навіть просто з хлібом.
Баклажани обирайте за розміром середні або маленькі, з пружною шкіркою та без пошкоджень. Чим зеленіша плодоніжка у баклажана, тим і сам плід молодший та свіжіший.
Печериці можете вибрати будь-які: гриби середнього розміру достатньо розрізати навпіл, а великі печериці доведеться різати на четвертини, щоб вони компактніше поміщалися в банку.
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів
- 75 мл рослинної олії
- 700 г печериць
- 75 мл рослинної олії
- 300 г цибулі ріпчастої
- 1 ст. л. солі
- 10 горошин перцю
- 2 ст. л. цукру
- 3 зубчики часнику
- 3 шт. спеції гвоздики
- 70 мл оцту столового 9%
Крок 1
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Тим часом 1 кг баклажанів добре помийте під проточною водою та витріть насухо паперовим рушником. Збризніть їх рослинною олією, викладіть у форму та запікайте 25 хв при температурі 180 градусів. Дайте баклажанам охолонути. Як тільки баклажани охолонуть, очистьте їх від шкірки та поріжте шматочками.

Крок 2
700 г печериць очистьте сухим способом, поріжте навпіл або на чверті (залежно від розміру). На пательню вилийте 75 мл рослинної олії та добре розігрійте. Обсмажувати печериці 5 хв, потім перемістіть їх з олією в окрему миску.
Крок 3
300 г ріпчастої цибулі почистьте від лушпиння та наріжте чверть кільцями. На пательню вилийте 75 мл рослинної олії та розігрійте. Обсмажте цибулю в олії 5 хв.

Крок 4
У великій каструлі з товстим дном або сотейнику з'єднайте всі овочі (баклажани, печериці, цибулю). Додайте до них 1 ст. л. солі, 10 горошин перцю, 2 ст. л. цукру все перемішайте та тушкуйте 20 хв. Туди ж до овочів додайте дрібно нарізані 3 зубчики часнику, 3 шт. гвоздики, 70 мл оцту, перемішайте та тушкуйте ще 5 хв.
Крок 5
Простерилізуйте банки та кришки зручним для вас методом. Викладіть овочі у стерилізовані банки та закрутіть кришки. Дайте консервації охолонути та перекладіть у прохолодне темне місце.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
14:44, 17 липня
10:17, 4 серпня
15:53, 1 серпня
16:32, 31 липня
12:43, 1 серпня