• Головна
  • Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму
16:00, Вчора

Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму

Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму

На базарі у Тернополі розпочався сезон баклажанів. Проте постає питання: "Як зберегти їх унікальний смак та ніжність і взимку?". У соцмережах господині радять закривати баклажани з грибами. Така закуска ідеально підійде до м’яса, картоплі або різноманітних гарнірів і навіть просто з хлібом.

Баклажани обирайте за розміром середні або маленькі, з пружною шкіркою та без пошкоджень. Чим зеленіша плодоніжка у баклажана, тим і сам плід молодший та свіжіший.

Печериці можете вибрати будь-які: гриби середнього розміру достатньо розрізати навпіл, а великі печериці доведеться різати на четвертини, щоб вони компактніше поміщалися в банку.

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 75 мл рослинної олії
  • 700 г печериць
  • 75 мл рослинної олії
  • 300 г цибулі ріпчастої
  • 1 ст. л. солі
  • 10 горошин перцю
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 3 шт. спеції гвоздики
  • 70 мл оцту столового 9% 

Крок 1

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Тим часом 1 кг баклажанів добре помийте під проточною водою та витріть насухо паперовим рушником. Збризніть їх рослинною олією, викладіть у форму та запікайте 25 хв при температурі 180 градусів. Дайте баклажанам охолонути. Як тільки баклажани охолонуть, очистьте їх від шкірки та поріжте шматочками.

Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму, фото-1

Крок 2

700 г печериць очистьте сухим способом, поріжте навпіл або на чверті (залежно від розміру). На пательню вилийте 75 мл рослинної олії та добре розігрійте. Обсмажувати печериці 5 хв, потім перемістіть їх з олією в окрему миску.

Крок 3

300 г ріпчастої цибулі почистьте від лушпиння та наріжте чверть кільцями. На пательню вилийте 75 мл рослинної олії та розігрійте. Обсмажте цибулю в олії 5 хв.

Ідеальна закуска до м’яса та гарнірів - баклажани з грибами на зиму, фото-2

Крок 4

У великій каструлі з товстим дном або сотейнику з'єднайте всі овочі (баклажани, печериці, цибулю). Додайте до них 1 ст. л. солі, 10 горошин перцю, 2 ст. л. цукру все перемішайте та тушкуйте 20 хв. Туди ж до овочів додайте дрібно нарізані 3 зубчики часнику, 3 шт. гвоздики, 70 мл оцту, перемішайте та тушкуйте ще 5 хв.

Крок 5

Простерилізуйте банки та кришки зручним для вас методом. Викладіть овочі у стерилізовані банки та закрутіть кришки. Дайте консервації охолонути та перекладіть у прохолодне темне місце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#баклажани #печериці #рецепт #консервація #закуска #зима #інгредієнти
Останні новини
Оголошення