
20:02, Сьогодні
В магазинах продають сіль, яка знищує закрутки: експерти пояснили, як не помилитися з вибором

У розпал сезону закруток господині активно скаржаться на зіпсовані овочі та банки, які вибухають. Виявляється, проблема не в майстерності, а в сіль — зокрема, в турецькій, що містить добавку Е536 (антизлежувач), яка заважає природній ферментації.
Експерти радять уважно перевіряти склад і використовувати лише натуральну кам’яну або морську сіль без домішок.
Щоб уникнути проблем:
- обирайте натуральну кам’яну або морську сіль без добавок;
- перевіряйте, щоб у складі був лише натрій хлорид, без Е536, Е535, Е538;
- не використовуйте йодовану сіль для закруток.
Більшість солі в магазинах імпортна через логістику та маркування, тому уважно читайте склад перед покупкою.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:57, 20 серпня
12:31, 27 серпня
15:11, 1 вересня
15:16, 1 вересня
11:24, 23 серпня