
19:02, Вчора
Як вдома приготувати каву, щоб вона смакувала як у кав'ярні: помилки, яких слід уникати

Більшість з нас звикла готувати каву вдома, але чомусь наш улюблений напій часто не такий ароматний і насичений, як у кав’ярні. Дізнайтеся, як виправити помилки та наблизити смак домашньої кави до професійного!
Кожен із нас час від часу готує каву вдома. Однак улюблений напій не виходить таким, як у кав'ярні. І цьому є причина. І вони доволі неочевидні, проте важливі. Більше про це розповіли баристи кавової мережі My Kava Софія та Данило, пише 24 канал.
Яку помилку ви допускаєте, готуючи каву вдома?
Софія та Данило кажуть, що найпоширенішою помилкою у приготуванні кави вдома є неправильне співвідношення кави та води.
Окрім цього, – відсутність чіткого рецепту та правильних пропорцій, що відповідають конкретному устаткуванню. Неправильно підібрані обсмажування /помел кави,– додають баристи.
Щодо води, Софія та Данило зауважують, що вода з-під крану не лише впливає на смак напою, але й шкодить обладнанню, тому у приготуванні кави вони не використовують її узагалі.
Якщо врахувати вищезгадані моменти, то якість приготованої вдома кави стане набагато кращою, але приготувати який же напій, як у кав'ярні – складно.
«На мою думку, таку ж каву, як в кав'ярні, можна приготувати тільки використовуючи дріп-каву або за методом V-60. Чи використовуючи френч-прес. Бо насправді, не маючи еспресо-машини та кавомолки, що відповідає машині, – фактично ніяк», – кажуть баристи.
Водночас баристи зазначають, що найбільше на якість та смак кави впливає обсмажування і помел кавових зерен.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:57, 20 серпня