
22:59, Вчора
Мариновані баклажани за 20 хвилин: ароматна закуска, яка зникне зі столу першою

Баклажани з солодким перцем, часником та зеленню – це справжня знахідка для тих, хто любить смачні закуски до м’яса, картоплі або навіть як самостійну страву.
Кулінарна блогерка Вікторія Панасюк поділилася в Instagram простим рецептом маринованих баклажанів, пише Телеграм. Вони готуються всього за кілька хвилин і вражають своїм насиченим смаком.
Існує багато рецептів з баклажанами на зиму, але якщо хочеться насолодитися смаком цих овочів, не чекаючи на холодну пору року, спробуйте замаринувати їх. Завдяки поєднанню з солодким перцем, часником та зеленню закуска з баклажанів виходить дуже апетитною та ароматною.
Інгредієнти:
- 3-4 баклажани
- 2 болгарських перці
- пучок петрушки
- 5 зубчиків часнику
- сіль на смак
Для маринаду:
750 мл води (3 склянки) 500 г цукру (2 склянки) 250 мл оцту (1 склянка)
Для заливки:
200 мл соняшникової олії
Як швидко замаринувати баклажани
Нарізати баклажани кружальцями, маринад довести до кипіння, закинути нарізані баклажани та проварити 5-7 хвилин.
Дістати баклажани з маринаду, залишити охолонути, а тим часом нарізати дрібненькими кубиками болгарський перець.
У посудину викласти баклажани шарами, кожен шар присолити, посипати болгарським перцем, подрібненою петрушкою та пропущеним через прес часничком. Повторювати шар за шаром.
Довести олію до кипіння й обережно залити баклажани.
Накрити кришкою, залишити охолонути до кімнатної температури та відправити на добу в холодильник.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:57, 20 серпня