
17:55, Сьогодні
Блекаут на кухні: хто перший "вмирає" у холодильнику

Через удари ворога по енергетичні інфраструктурі в Україні діють, як планові так і аварійні відключення світла. Коли відключення тривають на довго, холодильник перетворюється на тиху бомбу сповільненої дії. Продукти, які ще вранці були "як із вітрини", вже ввечері можуть стати причиною найжорстокішого отруєння.
І якщо м'ясо чи рибу ми звикли побоюватися, то багато інших речей у холоді теж гинуть першими - і мовчки. Що вмирає найшвидше, поки ви судомно шукаєте свічки та пауербанки?
М'ясо, птиця та риба
Найпримхливіші мешканці холодильника. Без холоду починають псуватися практично відразу, особливо якщо лежать не на нижній полиці. У разі блекауту вони першими потрапляють до категорії "викинути без розмов".
Молочка
Молоко, йогурт, сир, сметана особливо вже відкриті. Зберігати на дверцятах взагалі злочин: перепади температури роблять їх ідеальним бульйоном для бактерій. При відключенні світла молочка з перших "жертв".
Готова їжа
Супи, другі страви, салати (особливо з майонезом – привіт олів'є). Якщо холодильник простояв без електрики більше двох годин - вважайте, що це вже не їжа, а експеримент із вирощування мікрожитла. Краще одразу прощатися.
Зелень та салати
При найменшому теплі зелень не просто втрачає зовнішній вигляд - вона перетворюється на прилиплу мляву масу. Якщо її поклали вологою - прискорили катастрофу самі.
Ягоди
Помиті ягоди за умов тепла буквально течуть і киснуть. Якщо ви встигли помити їх заздалегідь - вважайте, що підписали їм смертний вирок.
Відкриті консерви і все, що з ними стикається
Відкриті банки не можна зберігати у самій банку - їх треба перекладати. А бутерброди з консервами - абсолютний лідер зі швидкістю перетворення на біологічну зброю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
00:00, Вчора