
18:00, Сьогодні
Смак осені на тарілці: ідеальний гарбузовий чізкейк своїми руками (ФОТО)

Осінь - найкраща пора, щоб тішити себе стравами з гарбуза. І це не лише традиційні супи чи каші - гарбуз чудово пасує й до десертів. Один із найвишуканіших осінніх смаколиків - гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе. Він стане яскравою окрасою святкового столу або домашньої вечері, даруючи теплий аромат і ніжну текстуру.
Інгредієнти
Основa:
- 150 г цукрового печива
- 70 г вершкового масла
Сирно-гарбузовий шар:
- 400 г гарбуза
- 400 г вершкового сиру
- 100 г цукрової пудри
- 100 г апельсинового соку
- 13 г желатину
- 80 г води
Апельсинове желе:
- 250 г апельсинового соку
- 1 ст. л. цукру
- 8 г желатину
- 50 г води
Приготування
Гарбуз нарізають кубиками та готують на пару або запікають у духовці приблизно 25 хвилин - до м’якості.
Печиво подрібнюють у крихту, змішують із розтопленим маслом і викладають у форму діаметром 18 см, рівномірно притискаючи. Основу ставлять у холодильник, щоб вона застигла.
Желатин заливають водою, дають набрякнути і розчиняють на водяній бані.
М’який гарбуз перетворюють у пюре за допомогою блендера.
У миску кладуть вершковий сир, додають гарбузове пюре, цукрову пудру, апельсиновий сік та теплий желатин. Усе ретельно збивають до кремової, гладкої консистенції. Масу виливають на охолоджену основу й ставлять у холодильник до застигання.
Для желе апельсиновий сік з цукром доводять до кипіння, дають трохи охолонути й додають розчинений желатин.
Коли сирний шар стане твердим, зверху обережно заливають апельсинове желе. Чізкейк повинен охолоджуватися щонайменше 5-6 годин, щоб повністю стабілізуватися.

Після цього можна насолоджуватися ніжним, яскравим та ароматним десертом!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
01:51, 19 листопада
10:08, Сьогодні
12:09, 17 листопада
7
11:53, 14 листопада
13:18, Сьогодні
1