• Головна
  • Пісні пампухи на Святу вечерю: рецепт, що повертає смак дитинства
21:00, Сьогодні

Пісні пампухи на Святу вечерю: рецепт, що повертає смак дитинства

Пісні пампухи на Святу вечерю: рецепт, що повертає смак дитинства

Свята вечеря - це особливий час, коли родина збирається разом за одним столом, а кожна страва має свою історію, символіку й тепло. Одним із найулюбленіших частувань на Галичині завжди були пампухи. Навіть у пісному варіанті вони виходять надзвичайно ніжними, легкими та духмяними. Аромат дріжджового тіста, золотиста скоринка та легка хмаринка цукрової пудри перетворюють ці маленькі смаколики на справжню святвечірню магію.

Пропонуємо простий і смачний рецепт пісних пампухів, які неодмінно стануть окрасою вашого столу та подарують відчуття домашнього тепла.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 8 г сухих дріжджів або 25 г свіжих
  • 250–270 мл теплої води
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. олії
  • 1/2 ч. л. солі
  • ванільний цукор або дрібка цедри — за бажанням
  • олія для смаження
  • цукрова пудра або мед для подачі

Як приготувати пісні пампухи

Активуємо дріжджі

У теплу воду всипте цукор і дріжджі, перемішайте та залиште на 10 хвилин. Коли на поверхні з’явиться легка піна, суміш готова.

2Замішуємо тісто

У миску просійте борошно, додайте сіль і ваніль.Влийте дріжджову суміш і олію. Замісіть м’яке, еластичне тісто та залиште під рушником на 1–1,5 години.

Формуємо пампушки

Підійшле тісто обімніть, сформуйте кульки розміром з яйце й залиште їх «відпочити» ще на 20 хвилин.

Смажимо до золотистої скоринки

У глибокій сковороді або каструльці добре розігрійте олію.Смажте пампухи на середньому вогні до рум’яного кольору, обережно перевертаючи.

Подаємо

Викладіть пампухи на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.Посипте цукровою пудрою або подавайте з медом чи повидлом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пампухи #пісні #свята вечеря #рецепт #інгредієнти #пудра
Оголошення