
21:00, Сьогодні
Пісні пампухи на Святу вечерю: рецепт, що повертає смак дитинства

Свята вечеря - це особливий час, коли родина збирається разом за одним столом, а кожна страва має свою історію, символіку й тепло. Одним із найулюбленіших частувань на Галичині завжди були пампухи. Навіть у пісному варіанті вони виходять надзвичайно ніжними, легкими та духмяними. Аромат дріжджового тіста, золотиста скоринка та легка хмаринка цукрової пудри перетворюють ці маленькі смаколики на справжню святвечірню магію.
Пропонуємо простий і смачний рецепт пісних пампухів, які неодмінно стануть окрасою вашого столу та подарують відчуття домашнього тепла.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 8 г сухих дріжджів або 25 г свіжих
- 250–270 мл теплої води
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. олії
- 1/2 ч. л. солі
- ванільний цукор або дрібка цедри — за бажанням
- олія для смаження
- цукрова пудра або мед для подачі
Як приготувати пісні пампухи
Активуємо дріжджі
У теплу воду всипте цукор і дріжджі, перемішайте та залиште на 10 хвилин. Коли на поверхні з’явиться легка піна, суміш готова.
2Замішуємо тісто
У миску просійте борошно, додайте сіль і ваніль.Влийте дріжджову суміш і олію. Замісіть м’яке, еластичне тісто та залиште під рушником на 1–1,5 години.
Формуємо пампушки
Підійшле тісто обімніть, сформуйте кульки розміром з яйце й залиште їх «відпочити» ще на 20 хвилин.
Смажимо до золотистої скоринки
У глибокій сковороді або каструльці добре розігрійте олію.Смажте пампухи на середньому вогні до рум’яного кольору, обережно перевертаючи.
Подаємо
Викладіть пампухи на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.Посипте цукровою пудрою або подавайте з медом чи повидлом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення