13:00, 31 жовтня 2013 р.
У Тернополі планують відкрити музей самогоноваріння
Десять рестораторів Тернополя, які цими вихідними організували у місті фестиваль галицької кухні «Галицька дефіляда», утворили гільдію рестораторів. Офіційно організація поки не зареєстрована. Наразі її учасники працюють над статутом. Втім уже зараз вони зазначають, що організація буде відкритою. До неї можуть долучатися колеги не тільки з Тернополя, а й з області.
Загалом організатори «Галицької дефіляди» задоволені тим, як пройшло свято. Тішить не тільки великий ажіотаж навколо заходу, а й те, що обійшлося без прикрих інцидентів. Зокрема, за даними правоохоронних органів, випадків правопорушень під час фестивалю не зареєстровано. Не мають скарг і зауважень пожежники.
За словами голови гільдії рестораторів Михайла Гросуляка, метою організації є популяризація натуральної та здорової їжі, а також реалізація соціальних проектів зі сторони ресторанного бізнесу.
Раніше, керівники закладів ресторанного бізнесу міста сприймали один одного, як конкурента. Зараз ставлення змінилося, мовляв, вони зрозуміли, що збільшити коло своїх клієнтів можна лише завдяки туристам. Поодинці привабити їх у місто неможливо, тому ресторатори вирішили об’єднатися.
Гільдія тільки розпочала свою роботу, а у рестораторів уже чимало цікавих ідей. Серед них, проведення другого гастрономічного фестивалю, створення музеїв на базі закладів. Зокрема, у «Максимі» планують відкрити музей фотографій, у «Самогонній ресторації» – самогоноваріння, пише Фактор Тернопільщини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:21
Вчора
ТОП новини
Оголошення
18:29, 2 вересня
live comments feed...