• Головна
  • Взимку для тернополян влаштують ще одну «дефіляду» галицької кухні
10:30, 13 листопада 2013 р.

Взимку для тернополян влаштують ще одну «дефіляду» галицької кухні

«Галицька дефіляда», яка відбулася у Терноополі 26-27 жовтня, настільки сподобалася тернополянам, що організатори планують зробити гастрономічний фестиваль традиційним.

Так у січні 2014 року під час різдвяних свят жителі та гості файного міста матимуть можливість знову відвідати свято галицької кухні, українських традицій та веселої забави. Попередньо обговорюється дата 13-14 січня, однак свої корективи може внести погода.

Організатори хаходу визнають, що ажіотаж був більший, ніж вони очікували. Як повідомив ресторатор Михайло Гросуляк, протягом двох днів фестиваль відвідали близько 25 тис. людей. Це доволі високий показник, тому ресторатори планують повторити свято. Де саме - ще вирішують. Театральний майдан, як місце проведення фестивалю, має багато плюсів та мінусів, тому дане питання ще обговорюється.

Загалом ресторатори задоволені тим, як пройшло свято. Тішить не тільки великий ажіотаж, а й те, що обійшлося без прикрих інцидентів. Зокрема, за даними правоохоронних органів, випадків правопорушень під час фестивалю не зареєстровано. Не мають скарг і зауважень пожежники.

- Знаємо, що було багато недопрацювань, але ми тільки вчимося, - каже Михайло Гросуляк. – Врахуємо всі зауваження і постараємось наступного разу виправитися. Знаю, нас критикували за продаж спиртного, але це були традиційні українські напої, які додавали святу колориту,  «Номер один».

Після фестивалю його організатори об’єдналися у Гільдію рестораторів, яку очолив керівник «Самогонної ресторації» Михайло Гросуляк.  Саме культурологічна складова стане одним із завдань організації, яка об’єднує місцевих власників закладів громадського харчування. Офіційно гільдія поки не зареєстрована. Наразі її учасники працюють над статутом. Втім уже зараз вони зазначають, що організація буде відкритою. До неї можуть долучатися колеги не тільки з Тернополя, а й з області. Гільдія тільки розпочала свою роботу, а у рестораторів уже чимало цікавих ідей. Серед них - проведення другого гастрономічного фестивалю, створення музеїв на базі закладів. Зокрема, у «Максимі» планують відкрити музей фотографій, у «Самогонній ресторації» – самогоноваріння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Оголошення
live comments feed...