
13:00, 13 листопада 2013 р.
На Тернопільщині судитимуть власника ресторану, де отруїлися десятки людей
Підприємець відповідатиме за масове харчове отруєння людей у ресторані, що на Гусятинщині.
Прокуратурою Гусятинського району направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно власника місцевого бару-ресторану за фактом масового харчового отруєння людей під час святкування весілля у приміщенні закладу громадського харчування.
У серпні 2013 року після святкування весілля у барі-ресторані у місті Копичинці, що на Гусятинщині, за медичною допомогою до районної лікарні звернулися жителі Гусятинщини, Львівщини та Івано-Франківщини.
Встановлено, що внаслідок вживання їжі, зараженої патогенними мікробами, серед 22 потерпілих поширилося захворювання «харчова токсикоінфекція».
Масове харчове отруєння людей мало місце з вини власника ресторану, якою допущено використання продуктів та сировини для приготування страв без відповідних документів, у тому числі – страв домашнього приготування.
Окрім того, підприємець допустила до приготування їжі та обслуговування святкових столів працівників без проходження медогляду та сторонніх осіб. Також у ресторані порушували правила зберігання швидкопсувних продуктів, готових страв, інвентарю, дотримання режимів миття та дезінфекції.
За даним фактом завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за ч.1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
14:44, 17 липня
15:42, 4 серпня
18:21, 29 липня
Коментарі