Після новорічних свят українці в середньому викидають їжі на 200 гривень

Українці в середньому з новорічного столу викидають їжі на 199 гривень, або 18% від прожиткового мінімуму. 

В цілому по країні втрати від псування їжі тотожні 30 тисячам тонн салату "Олів'є". 

Про це йдеться в дослідженні AgriSurvey. 

"Для порівняння, такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів'є" з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тисяч тонн "Олів'є" загалом по країні", - зазначила менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт. 

Згідно з дослідженням, у 67% міського населення України новорічний стіл прикрашає традиційне "Олів'є". При цьому, у 39% міських жителів України зазвичай псується мінімум до 5% їжі. 

Крім того, 15% жителів викидають понад 30% новорічних харчів. 

Найбільш економними під час новорічних свят є люди зрілого і похилого віку, а найбільш марнотратними є молодь, а також ті, хто святкують Новий рік у великих компаніях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі