09:00, 19 липня 2014 р.
На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків
Харчові отруєння наразі найчастіше реєструють лікарі-інфекціоністи в обласному центрі. Збудниками хвороби є ранні овочі та фрукти, неякісні молочні та м’ясні продукти.
Від початку літа кількість харчових отруєнь зросла. Причиною називають вживання ранніх овочів та фруктів, у яких кількість нітратів перевищує норму. «Вживати ранні овочі та фрукти потрібно обережно. Потрібно пам’ятати, що сезон баштанних, наприклад, у серпні. Тому зараз вживати кавуни зарано. Тим більше годувати дітей кавунами є зараз небезпечно. Треба бути впевненим у тому, що кавун або якийсь інший фрукт якісний, кількість нітратів не перевищує норму. Небезпеку становить вживання протермінованих молочних продуктів. Часто отруєння стається через це. Радимо дотримуватися правил гігієни у вживанні їжі, окремо зберігати їжу», – розповіла ЗЗ лікар-інфекціоніст Наталя Снісареко.
Щодо статистики харчових отруєнь, то зафіксовано 65 відсотків на 100 тисяч населення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:09
Вчора
ТОП новини
Оголошення
11:59, 23 квітня
12
14:38, Вчора
27
live comments feed...