• Головна
  • На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків
09:00, 19 липня 2014 р.

На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків

Харчові отруєння наразі найчастіше реєструють лікарі-інфекціоністи в обласному центрі. Збудниками хвороби є ранні овочі та фрукти, неякісні молочні та м’ясні продукти.

Від початку літа кількість харчових отруєнь зросла. Причиною називають вживання ранніх овочів та фруктів, у яких кількість нітратів перевищує норму. «Вживати ранні овочі та фрукти потрібно обережно. Потрібно пам’ятати, що сезон баштанних, наприклад, у серпні. Тому зараз вживати кавуни зарано. Тим більше годувати дітей кавунами є зараз небезпечно. Треба бути впевненим у тому, що кавун або якийсь інший фрукт якісний, кількість нітратів не перевищує норму. Небезпеку становить вживання протермінованих молочних продуктів. Часто отруєння стається через це. Радимо дотримуватися правил гігієни у вживанні їжі, окремо зберігати їжу», – розповіла ЗЗ лікар-інфекціоніст Наталя Снісареко.

Щодо статистики харчових отруєнь, то зафіксовано 65 відсотків на 100 тисяч населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопільщина #стихійні ринки
Останні новини
ТОП новини
Тотальне посилення мобілізації з 1 січня станеться, ТЦК піде з рейдами по чоловіків у цих 7 місць: мобілізація, повістки, ЗСУ
"ТЦК готують мобілізацію пенсіонерів, сотні тисяч літніх чоловіків із цими 3-ма професіями у списках": повістки, мобілізація
"Похолодання накриє регіон на цілий тиждень, рине снігопад": синоптики сказали, де чекати на мороз у -18 градусів (ВІДЕО)
"Лютий мороз вперіщить в кількох областях, суне зимове похолодання": синоптики сказали про снігопад і холод в регіонах
Оголошення