• Головна
  • На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків
09:00, 19 липня 2014 р.

На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків

Харчові отруєння наразі найчастіше реєструють лікарі-інфекціоністи в обласному центрі. Збудниками хвороби є ранні овочі та фрукти, неякісні молочні та м’ясні продукти.

Від початку літа кількість харчових отруєнь зросла. Причиною називають вживання ранніх овочів та фруктів, у яких кількість нітратів перевищує норму. «Вживати ранні овочі та фрукти потрібно обережно. Потрібно пам’ятати, що сезон баштанних, наприклад, у серпні. Тому зараз вживати кавуни зарано. Тим більше годувати дітей кавунами є зараз небезпечно. Треба бути впевненим у тому, що кавун або якийсь інший фрукт якісний, кількість нітратів не перевищує норму. Небезпеку становить вживання протермінованих молочних продуктів. Часто отруєння стається через це. Радимо дотримуватися правил гігієни у вживанні їжі, окремо зберігати їжу», – розповіла ЗЗ лікар-інфекціоніст Наталя Снісареко.

Щодо статистики харчових отруєнь, то зафіксовано 65 відсотків на 100 тисяч населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопільщина #стихійні ринки

Коментарі

ТОП новини
"Дощ і потужна гроза вдарять прямо завтра в областях України, жахлива спека накриє цілі регіони": куди суне злива і негода?
"ТЦК прийдуть у ці місця з перевірками по чоловіків, 5 категорій втратить бронювання": мобілізація з 1 липня, повістки і ЗСУ
Потужна негода пре з лютою силою прямо завтра, дощ і жахлива гроза вдарить на тлі дикого вітру: в Україну іде люта злива
"Електроенергія почне коштувавти з 1 вересня стільки": кому з простих українців доведеться платити більше за світло?
Оголошення
live comments feed...