
20:00, 26 липня 2011 р.
До уваги тернополян: як не стати жертвою кишкових інфекцій
"Літом знову ж таки швидкопсувні продукти, які готуються в закладах громадського харчування, я маю на увазі комбіновані салати в першу чергу, особливо з використанням майонезу, якоїсь творожної маси. Вони надзвичайно швидко псуються і небезпечні. Якщо була порушена технологія приготування даної страви, то ми маємо вірогідність швидкого розвитку мікроорганізмів", - розповідає Юрій ДЕМЕНТЬЄВ, завідувач відділення гігієни харчування Тернопільської обласної санепідстанції.
Хоча останні кілька років масових отруєнь в закладах громадського харчування на Тернопільщині не було, медики радять не втрачати пильності і нагадують: неприємні наслідки можуть викликати навіть доброякісні продукти, якщо ними переїдатись. Не варто зловживати влітку й газованими напоями.Особливо не рекомендовано газовані напої дітям та людям з хронічними захворюваннями. Вони взагалі є шкідливими, тому що дають велику нагрузку, особливо на підшлункову залозу, особливо напої з цукрозамінниками. Ліпше пити соки, компоти, негазовану питну воду.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...