• Головна
  • Чи можна їсти ранні овочі, які продаються на тернопільських ринках?
10:00, 1 травня 2015 р.

Чи можна їсти ранні овочі, які продаються на тернопільських ринках?

Вміст нітратів в ранній овочах, які продають на Тернопільському ринку, в межах норми. Про це розповідає Наталя Остапів з державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

«На сьогоднішній день ситуація стабільна, перевищення по вмісту нітратів ми не реєструємо. Перевищень ще поки немає, все йде в межах норми».

Вона розповідає, що овочі закритого типу вирощування значно небезпечніші, ніж відкритого. Норма вмісту нітратів для помідорів відкритого ґрунту – до 100 міліграм на кілограм, а для закритого – 400. Каже, вони допустимі, але споживати весняні овочі у великих кількостях не рекомендує.

«Я б не радила споживати ні дітям, ні людям похилого віку ранні овочі у великій кількості, посмакувати можна, але не більше», – ділиться експерт.

Дітям допускається вживати овочі, вміст нітратів у яких на перевищує 50міліграм.

Найнебезпечнішими ранніми овочами є зелень та редиска. Допустима концентрація нітратів з зелені – 3000 міліграм на кілограм, а у редиски – 2400. Тому їх потрібно вживати у невеликих кількостях, раз у день.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопіль #ринок #ранні овочі
Останні новини
ТОП новини
Найдовший будинок у світі знаходиться в Україні: 3-кілометровий "вулик", який будували 11 років
В Україні посилюють перевірки цих категорій людей: до кого інспектори можуть особисто прийти додому
Третя потерпіла заявила про ускладнення після операції відомої в Тернополі лікарки: жінка закликає бути обережними
"Розкрито план ТЦК, мобілізація масово накриє цю групу українців": штрафи і повістки чекають їх неминуче, далі ВЛК і ЗСУ
Оголошення