На другий Святвечір 7 тисяч бійців поласують кутею з Тернополя, яку збирали активісти "Самопомочі"

Напередодні Нового року активісти "Об’єднання "Самопоміч" проводили збір продуктів, аби основна різдвяна страва з’явилась на столах наших захисників. Пшеницю, мед, мак та родзинки збирали у тернопільських храмах та на офісі об’єднання, що на бульварі Шевченка, 16.

- За місяць ми зібрали майже тону куті, - констатує голова міського осередку "Самопомочі" Андрій Грицишин. - Тернополяни активно долучались до акції вже в перші дні. А перед святами активісти нашої організації взялися за фасування різдвяної страви.

Для сотні наборів кутю зварили. Її упакували у вакуумні упаковки. Пакети та вакууматор надав місцевий підприємець Олег Юник. Такий набір нашим бійцям залишається залити водою і за кілька хвилин страва буде готовою. Термін зберігання вакуумованої куті два тижні.

У решті, півтори сотні наборів, пшениця сира. У кожен пакунок активісти вклали рецепт, аби хлопці з різних регіонів України знали, як готують головну різдвяну страву на Тернопільщині.

- Вага одного набору близько 4 кілограм. Аби приготувати зварену кутю до неї потрібно додати 4 літри води - розповідає самопомічевець, депутат Тернопільської міської ради Олег Нитка.- Тож упаковки достатньо, аби кутею поласувало 20-25 людей.

Частину набрів на передову активісти «Самопомочі» відвезли самостійно, частину передали волонтери, відправляли й через "Нову пошту". Тернопільська кутя була на столах наших бійців вже на різдвяні свята. Військові діляться світлинами, де смакують нею і дякують активістам за турботу.

Відправили кутю хлопцям в зону АТО і на Щедрий вечір, який українці традиційно святкують 18 січня. Тож тернопільська кутя буде на столах понад 7 тисячі солдат, які сьогодні захищають кордони нашої держави.

У «Самопомочі» розповідають, таку акцію проводять третій рік поспіль і робитимуть це до перемоги! Громадська організація вдячна усім тернополянам, які долучилися та допомогли нашим бійцям відчути дух Різдва на передовій.