На тернопільських ринках національна страва вартує від 25 до 60 гривень за кілограм. В той час, як у столиці середня ціна продукту – 90 гривень.
Дешевшого сала експерти Асоціації постачальників торговельних мереж не знайшли в кожному з регіонів України. Загалом в поле зору експертів потрапила різниця в цінах на основні продукти в різних областях України, повідомляють Тернополяни.
За даними дослідження найбільш разюча різниця ціни на сало – 61 гривня на кілограмі. У Києві середня ціна на популярний український продукт складає 91,4 грн., тоді як на Тернопільщині – 29,8 грн/кг.
Друге місце у цьому своєрідному рейтингу займає масло – різниця складає майже 39 грн. Найвища вартість масла в Київській області – 163,2 грн/кг, тоді як у Тернопольській області – 124,4 грн/кг.
Третім – йде сир з різницею в ціні майже в 31 грн. На Волині ціна – 101,6 грн/кг, тоді як у Житомирській області – 124,4 грн/кг.