«Партію м'яса, яка, ймовірно, могла спричинити спалах сальмонельозу у тернопільському дитячому садку перевірили, м'ясо безпечне до вживання!», - висновок експертів

Ще 4 жовтня 2018р. Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочало епідрозслідування спалаху у навчальному закладі № 14 м. Тернополя.

Під час обстеження садочка спеціалісти відібрали взірці питної води, продуктів, добових проб та змиви з об’єктів навколишнього середовища для проведення лабораторних досліджень. Також у закладі було проведено заключну дезінфекцію, відповідними розпорядженнями начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області робота ДНЗ призупинялася з 08.10.2018 р. до 10.10.2018р.

Також, в ході епідрозслідування ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомив про наявність збудника сальмонельозу в свинячому м’ясі, яке було відібране їхніми фахівцями в ДНЗ №14. Відтак, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Тернопільській області прийнято рішення про термінову заборону обігу та вилучення залишків м’яса свинини окремих виробників в усіх ДНЗ міста Тернополя.

В ході епідрозслідування проводилось обстеження виробничих потужностей постачальників м’яса в дитсадочки м. Тернополя.

За результатами експертних висновків Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відомо, що в ході проведених лабораторних досліджень партії м'яса, яка, ймовірно, могла спричинити спалах сальмонельозу, не виявлено сальмонели. Відповідно, наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області скасовано дію рішення щодо заборони обігу м’яса свинини в дошкільних навчальних закладах м. Тернополя.