Володимир Коваль — відомий на Тернопільщині фермер. Він активно займається вирощування насіннєвої і товарної картоплі та виготовленням паливних брикетів з соломи та ріпаку. Пише TERNOPILTRAVEL.
Сьогодні у господарстві фермера 4,8 тисячі землі, у семи областях Тернопільської області. Займатися паливними екобрикетами почав на початку 90-х. Тоді був одним з перших хто почав займатися виробництва дизельного пального з ріпаку.
Наступним кроком стало відкриття новітнього цеху з переробки соломи на паливні брикети. Новий цех оснащений сучасним обладнанням, вартість якого склала близько 2 млн грн. Процес переробки соломи включає в себе: розривання тюків соломи, її подрібнення, сушку, брикетування та зберігання вже готових брекетів. Подібний цех може виготовляти до 20 тонн брикетів на добу, та 6 тисяч тонн на рік.
Подібні паливні брекети користуються попитом не лише серед великих підприємств, а й навітьсеред звичайних жителів.