Коронавірус в Україні: у МОЗ рекомендують обмежити роботу закладів громадського харчування

В Україні у разі першого ж ускладнення епідемічної ситуації пов'язаної з COVID-19, можуть обмежити свою роботу заклади громадського харчування. Досвід іноземних країн свідчить, що цей спосіб, є дієвим під час боротьби з новим типом інфекції.

Як інформує "ТСН", таку можливість 15 березня запропонував розглянути міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

"Досвід іноземних країн говорить, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко та рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус", - сказав голова МОЗу під час обговорення законопроєкту про протидію COVID-19.

Нагадуємо, що Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.