Експерти прогнозують у найближчий час зростання цін на молочну продукцію. Причиною є те, що наразі половина інгредієнтів для виготовлення молочної продукції імпортні.
Про це в ефірі телемарафону повідомила генеральна директорка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк.
Так, за словами експертки, близько половини інгредієнтів, які використовуються при виготовленні молочної продукції на сьогоднішній день, імпортні, починаючи від упаковки та закінчуючи фруктовими наповнювачами чи заквасками. Саме тому, пояснює експертка, ми вже спостерігали зростання вартості молочної продукції на поличках на 20-25%.
"Маємо констатувати, що найближчим часом, до кінця року, ми ще будемо бачити зростання цін орієнтовно на 10%. Ми сподіваємося, що вищого зростання не буде", - сказала Лавренюк та додала, що якщо гривня буде продовжувати просідати, то цінники можуть ще додатково зрости. Проте, за її словами, поки що таких передумов немає.