Смачно й корисно: омлет, який покращує пам’ять і концентрацію

Омлет із лососем та авокадо - це поживне поєднання білків і корисних жирів, яке підтримує концентрацію, покращує пам’ять і сприяє стабільній роботі нервової системи.

Такий сніданок вважають одним із найкращих для здоров’я мозку, зазначає Eating Well.

Рецепт омлету з лососем

Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.; м
  • олоко або вершки - 2 ст. л.;
  • копчений лосось - 100 г;
  • авокадо - 1 шт.;
  • оливкова або вершкова олія - 1 ст. л.; с
  • іль і чорний перець - на смак;
  • зелень (кріп, петрушка або рукола) - для прикрашання; лимонний сік - кілька крапель.

Спосіб приготування: Збийте яйця з молоком або вершками, додайте сіль і перець. На пательні розігрійте олію й вилийте яєчну суміш. Смажте на середньому вогні, злегка підіймаючи краї омлету лопаткою, щоб рідина стікала вниз.

Коли верхня частина залишиться трохи вологою, викладіть нарізаний авокадо (збризнутий лимонним соком) і шматочки копченого лосося. Складіть омлет навпіл і доведіть до готовності ще близько 30-40 секунд.

Чим корисний такий сніданок?

Холін. Яйця є одним із головних джерел холіну - важливої речовини, яка підтримує розвиток мозку, пам’ять і емоційний стан.

Омега-3 жирні кислоти. У копченому лососі міститься велика кількість омега-3, що покращують роботу мозку, кровообіг і пам’ять. Особливо цінною є наявність ДГК, яка пов’язана зі сповільненням когнітивного старіння.

Антиоксиданти. Компоненти страви багаті антиоксидантами, які захищають клітини мозку від пошкоджень, спричинених запаленням і окислювальним стресом.

Вітаміни групи B. Лосось і яйця забезпечують організм вітамінами B6, B12 та фолатами, що підтримують роботу нервової системи. Їх дефіцит нерідко пов’язаний із проблемами пам’яті.