На Тернопільщині грибний сезон у самому розпалі — кошики та ринкові прилавки переповнені білими грибами, боровиками та маслюками. Місцеві жителі охоче діляться секретами тихого полювання, але медики попереджають: серед їстівних грибів можна легко натрапити на отруйні двійники, які щороку призводять до трагічних випадків.
Про те, які гриби продають на ринку в Тернополі, розповідає 0352.ua.
На центральному ринку продають чимало грибів. Як кажуть любителі тихого полювання, цьогоріч урожай вдалий.
На ринку діляться і секретами, як правильно збирати гриби. Пані Надія розповіла, що свого часу цього діла навчив її батько, тож ходила до лісу часто.
Пан Сергій продає гриби. На його прилавку красуються маслюки, зонтики та чимало інших видів, які уже встигли розкупити. Чоловік розповідає, що цьогоріч вдалося зібрати чимало.
Хтось уже встиг потішитися грибним сезоном, а хтось лише збирається на тихе полювання.
Леся та Богдан, до прикладу, уже планують поїздку до найближчого лісу. Кажуть, що сподіваються на повні кошики.
Поряд з тим не слід забувати: з початком радісного сезону зростає і ризик отруєння, бо чимало грибів між собою схожі, тож варто пильно продивлятися, які кладете у кошик.
Нагадаємо, що минулого року на Тернопільщині в результаті отруєння грибами до медзакладу потрапила уся родина з міста Копичинці.
Серед потерпілих було восьмеро дітей віком від трьох до тринадцяти років, семеро з яких рідні брати та сестри, а також співмешканець матері. Багатодітна родина отруїлася грибами. У ході перевірки стало відомо, що чоловік напередодні назбирав грибів та приготував з них страви. На жаль, 3 дітей не вдалося врятувати.
Варто пам'ятати: гриби – досить важка їжа, тому не можна зловживати вагітним, жінкам, які годують грудьми. Людям старшого віку їх їсти не рекомендується, а дітям до 12 років взагалі не треба.