У квітні імпорт овочів в Україну зріс вдвічі більше порівняно з квітнем 2010 року – до 41,5 тисячі тонн.
За даними Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", картоплю, в основному, завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту - з Польщі та Македонії, помідори - з Туреччини, цибулю - з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк - з Польщі та Нідерландів. Як повідомляє "Енономічна правда", Неспроможність зберегти і довести з мінімальними втратами вироблену продукцію до споживача - є основною причиною зростання цін та імпорту овочів в Україну", - говорить Роман Сластьон, експерт аграрних ринків УКАБ. За словами Сластьона, проблема "сховищ та ринків" в наступні декілька років буде основним фактором подорожчання овочів в зимово-весняний період. експерти УКАБ пояснюють активність імпорту значним ростом цін на овочі в Україні, який виник внаслідок нерозвиненості інфраструктури та обмеженості пропозиції вітчизняних овочів. "
"Зрушення в питанні розвитку інфраструктури поки що мінімальні: сільгосппідприємства поки що не надто зацікавлені в овочівництві та картоплярстві, господарства населення просто не мають фінансової спроможності будувати сучасні сховища, а державна підтримка в цьому питанні теж недостатня", - констатує Сластьон