Серед цивільного населення інколи можна почути розмови про те, що солдати, мовляв, недоїдають.
А між тим службовців Збройних сил України годують за нормами, встановленими постановою Кабінету Міністрів від 29 березня 2002 року, і на харчування військовики не скаржаться. Нині український солдат на добу отримує по 350 г чорного і 400 г білого хліба, 120 г круп, 40 г макаронних виробів, 200 г м’яса і 150 г риби, 15 г сиру та 30 г вершкового масла. Два яйця на тиждень.Щодня солдат має з’їсти кілограм овочів, серед яких переважає картопля – 600 г, а ще – 100 г капусти і по 35 г моркви, буряка, цибулі та часнику.Дещо гірша ситуація з літніми овочами, адже порція свіжих помідорів разом з огірками та зеленню становить лише 40 грам, пише Свобода. У Бережанській військовій частині 777 окремого полку матеріального забезпечення тилу Збройних сил України жартують, що хороший солдат – ситий солдат, голодний – поганий. Тож для того, щоб військові добре виконували свою роботу, їм потрібне хороше харчування.Заступник командира військової частини Олександр Дубчак запевняє, що проблем з продуктами немає. Особовий склад харчується добре, солдати ситі і рідко коли просять додаткову порцію.Під час мобілізації у Бережанській військовій частині розгорнули польову кухню і навіть якщо в штаті не передбачено польового кухаря, їжу особовому складу готують спеціально навчені солдати. Меню невибагливе – борщ, рисова каша, чай з булочкою. Дещо змінене воно у неділю. Військовослужбовець отримує подвійну порцію салату та яєць.