На Тернопільщині численні жертви стихійних ринків

Харчові отруєння наразі найчастіше реєструють лікарі-інфекціоністи в обласному центрі. Збудниками хвороби є ранні овочі та фрукти, неякісні молочні та м’ясні продукти.

Від початку літа кількість харчових отруєнь зросла. Причиною називають вживання ранніх овочів та фруктів, у яких кількість нітратів перевищує норму. «Вживати ранні овочі та фрукти потрібно обережно. Потрібно пам’ятати, що сезон баштанних, наприклад, у серпні. Тому зараз вживати кавуни зарано. Тим більше годувати дітей кавунами є зараз небезпечно. Треба бути впевненим у тому, що кавун або якийсь інший фрукт якісний, кількість нітратів не перевищує норму. Небезпеку становить вживання протермінованих молочних продуктів. Часто отруєння стається через це. Радимо дотримуватися правил гігієни у вживанні їжі, окремо зберігати їжу», – розповіла ЗЗ лікар-інфекціоніст Наталя Снісареко.

Щодо статистики харчових отруєнь, то зафіксовано 65 відсотків на 100 тисяч населення.