Українці замало їдять!

 

Тобто рослинної їжі українці споживають навіть надміру на 20% (це стосується хліба, картоплі, олії), а от продукції тваринного походження і раціоні пересічного українця майже вдвічі менше за норму.За "Картою голоду" на 2011 рік, укладеної експертами Всесвітньої продовольчої програми ООН, Україна є в категорії країн, де майже 5 % голодують.Середньостатистичний українець споживає рослинної продукції на 20% більше раціональних норм. Продукції тваринного походження українці споживають на 40% менше. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН розповів заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський.

 

"Українець не доїдає 40% м’яса і молочних продуктів, 6% яєць і десь 25% риби. З іншого боку, споживання хліба перевищує раціональні норми на 11%, картоплі - на 7% і рослинної олії - на 17%. Тому рослинних білків в раціоні українців на 27% більше норми", - зазначив О.Ярославський.

Він також додав, що українці споживають менше тваринної продукції тому, що вона дорожча. Окрім того, Україна використовує свій аграрний потенціал не на усі 100%.

Нагадаємо, відповідно до "Карти голоду" на 2011 рік, укладеної експертами Всесвітньої продовольчої програми ООН, Україна потрапила в категорію країн, де голодують менш як 5%.

За словами директора з програм розвитку людського потенціалу Інституту Горшеніна, українці не голодують, але недоїдають третину норми.