Вчора у Коропці, як ми анонсували (http://www.0352.com.ua/news/63761), відбувся «КоропФест», який зібрав понад три тисячі учасників. Можна називати його кулінарним фестивалем, туристичним заходом, етнографічним ярмарком, музичним, народним, театралізованим дійством – і не помилятися. В усякому випадку, це було свято, і свято вдалося на славу!
З різних областей зібралися народні майстри, раз-ураз фотографували учасників закордонні гості, кроки до зірок робили діти, . В цей день бути в Коропці було почесно, а бути уродженцем Коропця – престижно! А королем свята, звичайно ж, став символ Коропця – короп! 113 рибин вагою майже 100 кг було приготовлено до урочин, проте для втілення усіх кулінарних примх місцевих господинь і заїжджих кухарів виявилося… замало! Традиційні рецепти з обмеженням спецій і сучасні рибні забаганки сприймалися на «ура!». Вам доводилося куштувати коропа з медом? А рибний торт? А коропа надіваного, квашеного? В яєчному, винному, пивному соусі? А з печінкою, з маком, зі сметаною, з козячим м’ясом? Ні? Отже, ви не були на «КоропФесті»! Усі ці страви пахли, шкварчали, вилискували, викликали неймовірний апетит, слиновиділення і гарний настрій! Усе це можна було про дегустувати і/або придбати на аукціоні. Гість свята, шеф-кухар військового корабля "Смольний" Ярослав Бойків, самостійно приготував аж 18 коропів… А ті, хто спробував запашної, смачнючої автентичної коропецької юшки (з ароматом димку, чарочкою горілки і присмаком вогню), будуть згадувати Коропець, щоб повертатися сюди ще і ще… Хочеться вірити, що "КоропФест" стане однією з незабутніх, яскравих, колоритних і апетитних визитівок Тернопілля.