Українці масово консервують, квасять та маринують. У такій справі найперші помічники сіль та оцет. Але саме ці продукти на Тернопіллі стають дефіцитом. У сезон консервації, кажуть продавці, попит на них збільшується - товар розкуповують швидко, а нового - обмаль. Крім того, і ціна протягом двох останніх тижнів зросла. Оцет подорожчав на сорок копійок, а сіль на двадцять п'ять. Сьогодні на центральному ринку Тернополя сіль та оцет знайти було важко. Продавці кажуть - попит на цей товар влітку зростає і переважно саме в сезон консервації він дорожчає на кілька копійок. Проте цього року не тільки подорожчав, а поступово став дефіцитом, повідомляє "TV-4".Пан Іван продавець ринку розповів, що оцет у нього коштував 2 гривні, зараз - 2,40, сіль коштувала 1,50, зараз 1,85, закупка піднялася, відповідно збільшилася відпускна ціна. Оптова ціна оцту була 1,50, зараз - 2 гривні, сіль з 1,25 подорожчала до 1,50 грн. Гривня вісімдесят п'ять - ціна кілограма солі, проте йодованої - її на ринку більше, але на консервування її не беруть. Звичайну кам'яну сіль сьогодні продавали по дві гривні за кілограм. Що далі буде з цінами на сіль та оцет продавці прогнозувати не беруться, все залежатиме від кількості товару і попиту на нього."Все залежить від людей, якщо люди будуть бігати, шукати і готові платити будь-які гроші, то буде рости. Це ж, фактично, не від нас залежить. Якщо оптовики бачать, що розбирають, то вони піднімають ціну",- каже пан Іван.