Буржуйка – бойлер «Тернопіль - 4» передбачена для невеликих підрозділів Української армії, що проводять систематичні пересування з місця на місце. Основні вимоги: компактність, невелика вага, можливість кріплення на «броню».
Компактність : висота буржуйки висота - 30 см, довжина - 40 см. Вага 17 + - 3кг. Висота бойлера – 80 см. Вага 22 кг. Буржуйка та бойлер виконані окремо. Це дозволяє використовувати , при потребі буржуйку для обігріву приміщення та приготування їжі. Для зручності приварені гаки, які дозволяють (навіть в гарячому стані) кріпити буржуйку та бойлер на корпус бойової техніки. Окремо наварено 12 трубок діаметром 21 мм з різних сторін для господарських потреб вояків.
Технічне та послідовність дій при виконанні буржуйки:
Технічне та послідовність дій при виконанні бойлера (БАЛОН ВЖЕ ВИПАЛЕНИЙ, БЕЗ ГАЗОЛІНУ):
Рекомендації технічного характеру:
- зазори всіх рухомих частин повинні бути зроблені із запасом вільного простору. Це пов’язано з тим, що при попаданні в болото, замерзанні води (якщо деталі припасувати в притул) утруднюється використання буржуйки.
- розпал буржуйки : вкладаються дрова, поливаються соляркою (або під дрова кладеться шматок толі) і підпалюється.
Для виробників:
- Після виготовлення бойлера в нього заливають 1 літру води і доводять до кипіння . (3 рази поспіль). Це необхідно для того , щоб вивітрився газолін.
- По тому промивають рідиною для посуду, або іншим миючим засобом.
- Знову заливають 1 літру води . Кип’ятять.
- Запах газоліну пропадає. Бойлер готовий до використання.