• Головна
  • «Молокія»: ставка на натуральність та сучасні інновації (Фото)
10:20, 30 березня 2017 р.

«Молокія»: ставка на натуральність та сучасні інновації (Фото)

– Мені здається, що в Україні «Молокія» вже знають навіть більше, ніж в Тернополі. Тернополяни можуть пишатися, що в них є таке підприємство, – каже кулінар, ведучий телешоу Костянтин Грубич під час прес-ланчу з нагоди 60-річчя Тернопільського молокозаводу та 20-річчя компанії «Молокія».

Київський гість зазначає, що в столиці теж був молокозавод – «Галактон», який зараз… розбирають. Власне колись свій молокозавод мав кожен обласний центр. З них конкуренцію витримали якихось шість: 4 належать іноземним компаніям, лише Івано-Франківський та Тернопільський мають українських власників.

«Моє особисте знайомство з «Молокія» почалося з сиру. Я довго не міг знайти для себе смачний кисломолочний сир, щоб робити сирники. Одні розвалювалися, не ліпилися, інші мали специфічний присмак. А коли спробував сир «Молокія», я на ньому одразу зупинився. Він дуже гарно ліпиться і дуже смачно з нього все вдається. Також мені припав до смаку йогурт «Молокія». Закордонні теж якісні і смачні, але вони значно дорожчі», – підмітив Костянтин Грубич.
Голова правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віталій Ковальчук зауважує, що в Україні справжній білий йогурт не так легко знайти.
«Рік тому ми почали виготовляти білий йогурт. Багато заводів в Україні роблять йогурт, але білий йогурт, крім нас, фактично, ніхто не робить. Хоча там нема нічого складного. В державних стандартах чітко сказано, що в білому йогурті має бути не менше 9,5% сухого знежиреного молочного залишку і цього потрібно дотримуватися, а це не так складно», – розповів Віталій Ковальчук.

Він прийшов на ТМЗ у 1999 році – у період, коли на підприємстві були не найкращі часи, все йшло до занепаду. Завдяки роботі команди завод вдалося не лише врятувати, а й добитися того, що зараз «Молокія» – один з лідерів ринку.

«Такого успіху ми досягли в першу чергу завдяки тому, що чесно ведемо себе зі споживачами. Принципи ведення бізнесу: чесність, натуральність, безпечність, інноваційність, якість», – каже керівник підприємства.
Сьогодні ТМЗ за обсягами переробки сирого молока входить в число 15 лідерів із 200 українських молокозаводів, переробляючи в день 350 т молока. В Західній Україні більше переробляє лише Дубенський сирзавод.

ТМЗ входить в 5-ку підприємств за обсягами питного фасованого молока. 150-180 тис. кг або 400 тис. пакувань продукції заводу щоденно розвозиться по 14 областях України. Якщо враховувати, що сім’я в середньому складається з трьох осіб, то можна вести мову, що щодня продукцію під маркою «Молокія» споживає понад 1 млн людей.

Гордістю заводу є сучасне обладнання. Завдяки встановленню бактофуги (обладнання, що механічним способом вилучає з сирого молока 99% бактерій та спор) ТМЗ єдиний в Україні виробляє молоко Fresh Milk, яке за своїм складом максимально наближене до свіжовидоєного.

«Ми єдині в Україні, які закупили і тепер використовуємо це обладнання. Завдяки бактофузі, а їх у нас дві, виготовлене нами молоко отримує класифікацію «Екстра». Це - свіже молоко європейського рівня, який передбачає, що обробка молока має здійснюватися при температурі нижче 80 градусів. При такій технології воно за своїми характеристиками і смаковими якостями найбільш наближене до свіжовидоєного. Чим нижча температура обробки молока, тим воно більш природнє. Вітаміни не руйнуються. Лактози в такому молоці на 10% більше, ніж у молоці, пастеризованому при температурі 85 градусів», – пояснює Віталій Ковальчук.

За його даними, в Німеччині, згідно з нормами, в одному сантиметрі кубічному сирого молока допускається не більше 100 тис. бактерій. Згідно з українськими нормами – не більше 3 млн. Молоко Fresh Milk «Молокія», після того, як пройшло очищення на бактофузі, містить не більше 4-10 тис. бактерій.

На ТМЗ вирішили тримати планку європейського рівня, аби гарантувати споживачам безпеку своєї продукції.
Віталій Ковальчук сподівається, що цим шляхом з часом підуть й інші молочні компанії України. Зокрема іноземні гіганти, які в своїх структурах за кордоном використовують бактофуги, а в Україні – поки що ні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Молокія
ТОП новини
"Потужний холод пре в Україну з лютою силою, сніг та гроза хлинуть потоками води на авто": зима повертається в регіони
Терміново ТЦК піде по людей за новими вимогами, навіть з цими хворобами доведеться служити: мобілізація, повістки, ВЛК
Мобілізація стала жорсткішою: в Україні масово чистять заброньованих, повістки вручають у ресторанах, маршрутках і магазинах
Остаточний тариф на електроенергію з 1 червня назвали, така ціна буде наступні 5 місяців: кому доведеться платити більше
Оголошення
live comments feed...