
18:32, 18 грудня 2020 р.
Найбільш небезпечна страва новорічного столу: від чого тернополянам варто відмовитися, аби вберегти своє здоров'я

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, яка з новорічних страв, на її думку, найбільш шкідлива. За її словами, є окрема категорія продуктів, поєднання яких може призвести до тяжких наслідків. Йдеться про оселедець під шубою, пише GreenPost.
«Здавалося б, у цій страві є овочі, а вони апріорі корисні. Але не у вареному стані. За термічної обробки ці інгредієнти виділяють крохмаль, який збільшує рівень глюкози в крові. Вони утворюють легкозасвоювані цукри. Рівень глюкози різко зростає, потім різко падає і виникає відчуття втоми», — розповіла Соломатіна.
Тим, у кого вже є переддіабетичний стан або діабет, оселедець під шубою їсти небезпечно, в тому числі через наявність майонезу у страві. Ще один продукт із сумнівною користю — власне оселедець.
«Ця риба солона, а сіль, як відомо, затримує рідини в організмі. Виникають набряки, підвищується тиск. Рекомендую уникати цього продукту як у самому салаті, так і в чистому його вигляді тим, у кого гіпертонія», — зазначила дієтолог.
Переїдання, яке супроводжується вживанням алкоголю, іноді призводить не тільки до отруєнь, але й може стати причиною летального результату.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
15:48, 15 травня
11:04, 19 травня
09:04, 17 травня
15:48, 15 травня
19:55, 13 травня
live comments feed...
Коментарі