
15:03, 18 січня 2021 р.
Чому в Україні почали дорожчати овочі?
Початок морозів виявив проблему: зберігати овочі у спеціальних сховищах тепер важко. Зокрема, йдеться про зростання вартості моркви – одного з базових овочів в Україні. Ціна за два тижні збільшилася на 20-22%, тепер за моркву (гуртова вартість) просять не менше 3,5-3,6 гривень за кілограм.
Також ситуація погіршилася через складнощі у логістиці – морози, ожеледиця, подорожчання електроенергії та інші фактори вплинули на те, скільки грошей після продажу поверне собі фермер.
Наразі експерти прогнозують подешевшання моркви, коли потеплішає, сніг розтане, а дороги будуть розчищені.
Раніше повідомлялося про те, які продукти харчування подорожчали найбільше. У переліку також є морква.
Найбільше у 2020 році подорожчали яблука і фрукти. Їх ціна зросла у два рази.
За відомостями Державної служби статистики, на другому місці морква, яка також подорожчала у два рази. Цибуля ріпчаста, білокачанна капуста і гречана крупа піднялися в ціні на третину.
Крім того, істотно подорожчала картопля. Також ми писали про те, що борщовий набір має зрости за ціною.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
13:08, 20 травня
13:08, 19 травня
11:03, 19 травня
11:03, 19 травня
15:48, 15 травня
live comments feed...
Коментарі