
12:30, 24 травня 2013 р.
На ринках уже з'явилася городня свіжина, проте ласувати нею наразі небезпечно
На ринках уже з'явилася полуниця, кабачки, морква та інша городня свіжина, проте ласувати нею наразі небезпечно. Екологи кажуть, що це — надто великий ризик. Бо в цій смакоті - нітратів не перелічити.
Овочі перевірили у лаболаторії і запевнили, що вміст нітратів у продукції перевищує норму більше ніж вдвічі. Така продукція не допускається до реалізації і повертається до власників.
Експерти кажуть, що радять покупцям запитувати у продавців експертний висновок лабораторії, де вказано, які овочі були досліджені. Якщо там є помітка про доброякісність, то овочі і фрукти покупець може сміливо вживати в їжу.
За місяць перевищення нітратів виявляли чотири рази у кабачках і буряках нового врожаю. Ранню городину та садовину екологи радять уживати з обережністю. Деякі овочі - буряк і капуста схильні назбирувати нітрати.
Тому перед вживанням рекомендують вирізати серцевину в капусти і помідорів, а огірки – чистити. Поменшає хімії в городині, якщо її перш ніж кришити в салат, 15 хвилин вимочити у воді.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
14:44, 17 липня
21:12, 14 липня
1
live comments feed...
Коментарі