
14:59, Сьогодні
Мозок під загрозою: які продукти варто виключити з раціону

Дослідження, опубліковане у The American Journal of Clinical Nutrition, показало, що певні ультраперероблені продукти особливо негативно впливають на мозок. Найбільшу загрозу становлять перероблене м’ясо та солодкі газовані напої, які пов’язані з когнітивними порушеннями у людей.
За даними вчених, щоденне споживання хоча б однієї порції переробленого м’яса підвищує ризик проблем із пам’яттю на 17%, а кожна порція газованих напоїв додає ще 6%. Ті, хто регулярно комбінує обидва продукти, відчувають зниження когнітивних функцій швидше. Інші ультраперероблені страви не показали такого вираженого впливу на мозок.
Експерти радять обирати менш оброблене м’ясо, готувати його вдома та замінювати газовані напої водою. Просте коригування раціону може реально знизити ризик передчасного зниження когнітивних функцій та розвитку деменції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
16:51, Сьогодні
15:31, 26 вересня
15:45, 26 вересня
11:42, 25 вересня
13:39, 29 вересня