• Головна
  • Печиво з дитинства: рецепт ароматних рогаликів на смальці
18:30, Сьогодні

Печиво з дитинства: рецепт ароматних рогаликів на смальці

Печиво з дитинства: рецепт ароматних рогаликів на смальці

Ароматні, розсипчасті й ніжні - саме такими запам’яталися рогалики з варенням, якими пригощали бабусі у дитинстві. Цей простий домашній десерт і сьогодні може подарувати справжню насолоду - достатньо кількох доступних інгредієнтів і трішки тепла духовки.

Секрет тіста - смалець, який додає випічці особливої легкості та крихкості. Саме так готували наші предки, коли вершкове масло було розкішшю, а аромат свіжоспечених рогаликів наповнював кожну хату.

Рецепт пісочного тіста для рогаликів

Інгредієнти:

  • 100 г смальцю
  • 100 г сметани
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ст. ложка цукру
  • Цукрова пудра для оздоблення

Приготування:

Змішайте смалець, сметану, борошно, розпушувач і цукор. Замісіть м’яке, еластичне тісто - воно не повинно липнути до рук. Загорніть у плівку й поставте в холодильник на 20–30 хвилин.

Розкачайте тісто тонким шаром, наріжте трикутниками. На широку частину покладіть начинку - варення, повидло, мак чи сир.

Скрутіть у рогалики, викладіть на деко з пергаментом. Випікайте 15 хвилин при 180°C до золотистого кольору.

Коли охолонуть - обваляйте в цукровій пудрі.

Такі рогалики - ідеальні до чаю чи ранкової кави, а ще — чудовий спосіб повернутися у найсолодші спогади дитинства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#смалець #рогалики #рецепт #дитинство
Оголошення