
14:00, Сьогодні
Швидко, смачно, корисно: домашні вівсяні батончики за 20 хвилин

У сучасному ритмі життя знайти час на здоровий перекус буває непросто. Саме тому вівсяні батончики стають ідеальним рішенням: вони легко готуються, зручні для роботи чи прогулянки, а головне - насичують організм енергією та корисними речовинами. Такий перекус містить вітаміни, клітковину та білок, які підтримують відчуття ситості та допомагають уникнути спокус шкідливих солодощів.
Батончики можна адаптувати під свій смак: додати горіхи, сухофрукти, насіння або шоколад, зробивши їх ідеальними як для дорослих, так і для дітей.
Рецепт поживних вівсяних батончиків
Інгредієнти (на 12 батончиків):
- 2 склянки вівсяних пластівців
- 1/2 склянки меду або кленового сиропу
- 1/3 склянки горіхів (волоські, мигдаль або фундук)
- 1/4 склянки насіння (соняшник, гарбузове, льон)
- 1/2 склянки сухофруктів (курага, родзинки, журавлина)
- 1 ч.л. ванільного цукру або есенції
- 1/4 ч.л. солі
- 2 ст.л. рослинної олії або розтопленого кокосового масла
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть форму для випікання пергаментом. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, горіхи, насіння, сухофрукти, сіль і ваніль.
У невеликій каструлі підігрійте мед із олією до однорідної маси. Залийте сухі інгредієнти медово-олійною сумішшю та ретельно перемішайте.
Викладіть масу у форму, щільно утрамбувавши ложкою.
Випікайте 15–20 хвилин до золотистого кольору. Дайте охолонути та наріжте батончики на порції. Зберігати у герметичному контейнері до тижня.
Ці батончики ідеальні як перекус на роботі, у школі, під час прогулянки або спортивних тренувань. До того ж, їх легко модифікувати під власні вподобання, додаючи шоколадні краплі, кокосову стружку чи спеції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
 Останні новини
 ТОП новини
 Оголошення
00:00, 28 жовтня