• Головна
  • Пряники до Дня Святого Миколая: старовинний рецепт, що зігріває дім (ФОТО)
18:00, Сьогодні

Пряники до Дня Святого Миколая: старовинний рецепт, що зігріває дім (ФОТО)

Пряники до Дня Святого Миколая: старовинний рецепт, що зігріває дім (ФОТО)

Святкове медово-імбирне печиво наповнює дім ароматом тепла й затишку, створюючи святковий настрій. Спечіть його до Дня Святого Миколая та розмалюйте разом із дітьми.

В Україні традиція пекти обрядові солодощі має давню історію. Колись основним інгредієнтом був мед, а з часів Київської Русі до тіста почали додавати привезені зі Сходу спеції - корицю, гвоздику, кардамон, мускат і імбир.

Рецепт від Дарії Цвек

Для приготування пряників нам знадобиться:

  • 600 г борошна пшеничного;
  • 150 г масла або маргарину;
  • 2 яйця (та окремо ще 2 жовтки);
  • 200 г цукру;
  • 150 г меду;
  • по пів чайної ложечки кориці та перетертих суцвіть гвоздики;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. сметани;

Додатково для глазурі потрібно:

  • 1 стакан цукрової пудри білок;
  • пару капель лимонного соку;
  • фарбники (якщо ви збираєтесь розмальовувати “Миколайчиків”).

Приготування:

Борошно перетріть з маслом та додайте по черзі яйця з жовтками, сметану, цукор та спеції, мед. Замісіть тісто та поставте в холодильник на декілька годин.

Дістаньте його з холодильника та розкачаєте так, щоб товщина склала близько 1 см. Попередньо виріжте формочки з картону та прикладіть на тісто. Виріжте ножем. Змастіть деко маслом та посипте борошном.

Зверху викладіть пряники.

Пряники до Дня Святого Миколая: старовинний рецепт, що зігріває дім (ФОТО), фото-1

Випікайте до золотистого кольору при 180 градусах.

Для глазурі:

Збийте білок, пудру та лимонний сік до густої консистенції. Додайте фарбник та поставте в холодильник. Після цього можете розмальовувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пряник #медовий #імбир #миколайчики #аромат #печиво
Оголошення