
18:00, Сьогодні
Пряники до Дня Святого Миколая: старовинний рецепт, що зігріває дім (ФОТО)

Святкове медово-імбирне печиво наповнює дім ароматом тепла й затишку, створюючи святковий настрій. Спечіть його до Дня Святого Миколая та розмалюйте разом із дітьми.
В Україні традиція пекти обрядові солодощі має давню історію. Колись основним інгредієнтом був мед, а з часів Київської Русі до тіста почали додавати привезені зі Сходу спеції - корицю, гвоздику, кардамон, мускат і імбир.
Рецепт від Дарії Цвек
Для приготування пряників нам знадобиться:
- 600 г борошна пшеничного;
- 150 г масла або маргарину;
- 2 яйця (та окремо ще 2 жовтки);
- 200 г цукру;
- 150 г меду;
- по пів чайної ложечки кориці та перетертих суцвіть гвоздики;
- 1 ч. л. соди;
- 2 ст. л. сметани;
Додатково для глазурі потрібно:
- 1 стакан цукрової пудри білок;
- пару капель лимонного соку;
- фарбники (якщо ви збираєтесь розмальовувати “Миколайчиків”).
Приготування:
Борошно перетріть з маслом та додайте по черзі яйця з жовтками, сметану, цукор та спеції, мед. Замісіть тісто та поставте в холодильник на декілька годин.
Дістаньте його з холодильника та розкачаєте так, щоб товщина склала близько 1 см. Попередньо виріжте формочки з картону та прикладіть на тісто. Виріжте ножем. Змастіть деко маслом та посипте борошном.
Зверху викладіть пряники.

Випікайте до золотистого кольору при 180 градусах.
Для глазурі:
Збийте білок, пудру та лимонний сік до густої консистенції. Додайте фарбник та поставте в холодильник. Після цього можете розмальовувати.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
10:28, 4 листопада
11:08, 6 листопада
09:48, 29 жовтня