• Головна
  • Тепло надворі, холоду немає: лайфхаки для зберігання їжі без електрики
17:01, Сьогодні

Тепло надворі, холоду немає: лайфхаки для зберігання їжі без електрики

Тепло надворі, холоду немає: лайфхаки для зберігання їжі без електрики

У холодний сезон зберігати продукти без електрики нескладно - достатньо винести їх на балкон або поставити біля відчиненого вікна. Але в теплу пору року така "холодильна камера" вже не працює. Тож важливо завчасно підготуватися до можливих відключень світла.

Заморожуємо лід наперед

Один із найдоступніших способів уберегти продукти - заготовити лід. Заморозьте кілька пляшок або пакетів з водою та тримайте їх у морозильній камері. Якщо є можливість, придбайте сухий лід - він тримає низьку температуру значно довше.

Створюємо запаси, які не зіпсуються без холодильника

Оскільки передбачити блекаути неможливо, краще мати під рукою продукти тривалого зберігання. Це можуть бути крупи, консерви, горіхи, сухофрукти, каші чи супи швидкого приготування - усе те, що не потребує холоду.

Як правильно розміщувати продукти

За нормальної температури всередині холодильника їжа залишається безпечною близько чотирьох годин. Якщо відключення затягується, розмістіть підготовлений лід на нижУ холодний сезон зберігати продукти без електрики нескладно - достатньо винести їх на балкон або поставити біля відчиненого вікна. Але в теплу пору року така "холодильна камера" вже не працює. Тож важливо завчасно підготуватися до можливих відключень світла.

Заморожуємо лід наперед

Один із найдоступніших способів уберегти продукти - заготовити лід. Заморозьте кілька пляшок або пакетів з водою та тримайте їх у морозильній камері. Якщо є можливість, придбайте сухий лід - він тримає низьку температуру значно довше.

Контролюємо температуру

Якщо їжа перебуває при температурі понад +4°C більше ніж дві години, вона може стати небезпечною. Щоб не ризикувати, покладіть у холодильник термометр.

Заморожувати повторно можна лише ті продукти, що залишилися частково замерзлими або не нагрілися вище +4°C. Все інше краще викинути або, у крайньому разі, ретельно проварити чи протушкувати — звичайне смаження не знищує всі бактерії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#блекаут #холодильник #поради #страви #холод #температура #смітник #продукти #світло
Оголошення