
15:00, 26 липня 2011 р.
Іноземні овочі та фрукти безпечніші за вітчизняні?
За останні 5 років лікарі не зафіксували жодного хімічного отруєння після споживання іноземних овочів та фруктів. Про це під час прес-конференції заявив керівник Українського дитячого центру клінічної токсикології інтенсивної та еферентної терапії НДСЛ "Охматдит" Борис Шейман, передає кореспондентУНН.
"Ми на мали за останні як мінімум 5 років жодного випадку отруєння навіть не в сезон хімічними речовинами, які містяться в іноземних овочах та фруктах",- сказав лікар.
За його словами, всі випадки отруєння ранніми фруктами та овочами відбувалося після споживання вітчизняних продуктів.
"Я далекий від думки, що іноземні фрукти та овочі кращі, просто справа в тому, що в Україні існують недобросовісні виробники", - додав Б.Шейман.
Нагадаємо, цього року жертвами кишкової палички вже стали громадяни ФРН, в основному в Гамбурзі і його околицях, і одна громадянка Швеції. Кілька десятків випадків захворювання зафіксовані також у Великобританії, Данії, Франції та Нідерландах. Усього захворіло більше тисячі людей, переважна більшість яких – жінки середнього віку.
Збитки, спричинені відмовою від експорту овочів можуть підірвати економіку багатьох країн-експортерів овочів. Вважають, що заражена партія овочів надійшла з Іспанії. Натомість іспанці стверджують, що немає доказів того, що партія овочів стала смертельною саме в їхній країні, а не, наприклад, під час транспортування. Уряд Іспанії вже пообіцяв добитися від ЄС компенсації збитків.
Встановити, як небезпечний штам кишкової палички потрапив на овочі, поки що не вдалося.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі