Тернопільщину відвідав Принц Люітпольд фон Байерн - правнук останнього короля Баварії. Його високість завітала до нас на презентацію нового продукту. Вперше в Україні виготовлятимуть королівське баварське пиво за унікальним рецептом.
Право ліцензованої співпраці отримала одна з пивоварень Тернопільщини. Традиції пивоваріння, справжнє натуральне пиво Баварії відомі на весь світ. Про культуру споживання, мистецтво пивоваріння тепер дізнались і на Тернопільщині.
Принца Люітпольда фон Байерна Тернопільщина зустрічала з усіма почестями - хлібом і сіллю, лицарськими боями і вогняним шоу. Не обійшлось і без застілля - присутні на презентації королівського хмільного напою, виготовленого за унікальним баварським рецептом у Микулинцях, частували свіжим пивом. "Ми працюємо абсолютно за тією самою технологією і тими ж стандартами, що й в Баварії. Ми робимо пиво на основі Баварського припису про чистоту варіння пива від 1516 року і приділяємо якості пива дуже серйозну увагу і фактично ми вже зробили кілька варок, провели кілька тестів і ми вже подивилися яким має бути пиво і тільки після того як впевнились, що все добре, ми подали його на стіл, інакше б воно сюди не потрапило",- розповів Принц Люітпольд фон Байерн.Виготовити якісне і смачне пиво - справа нелегка, кажуть баварські пивовари. У Німеччині, наприклад, цій технології навчають у двох університетах. Закон чистоти продукту, кажуть, основне."Це означає, що нам не дозволено випускати ніякого хімічного продукту, тільки натуральні інгредієнти: дозволено брати воду, ячмінь, хміль і дріжджі",- каже пан Мартін, інженер з технології пивоваріння у Баварії.