Астрологи радять тернополянам у новорічну ніч їсти багато зелені, м"яса та риби

І знову повертаємось до передсвяткових клопотів. Про те, аби наступний рік був сприятливим і багатим на хороші події, потрібно подбати заздалегіть. Прикрашаючи святковий стіл, зважте на те, яка тварина, за східним календарем, у році домінуватиме.Наступаючий дві тисячі дванадцятий буде роком Чорного водяного дракона. Астрологи радять у новорічну ніч їсти багато зелені, м'яса, риби і забути про консерви. А медики додають: переїдання будь-якої ночі шкідливе для здоров'я. Драконові сподобається, якщо новорічний стіл і страви будуть щедро оздоблені зеленню. Це може бути петрушка, кріп, селера, зелений салат, китайська капуста, огірки, зелена цибуля. Також варто приготувати побільше салатів із свіжих овочів. Під час приготування новорічних страв не варто шкодувати спецій, але міру треба знати. Драконові подобається будь-яке м'ясо, головне щоб було смачно. Риба - у будь-якому вигляді - печена, смажена, на грилі. А от на рибні консерви - табу, Дракон любить усе свіже. Обов’язковий атрибут солодкого новорічного столу дві тисячі дванадцять - торт, він має бути смачний, але легкий, з різними фруктами і ягодами. Також Драконові сподобаються різнокольорові фруктові салати та десерти з морозива. Тернополяни, з якими ми спілкувались, чимось особливим дивувати покровителя наступного року, Водяного Дракона, дивувати не збираються.Хоча без олів'є вже мало хто уявляє новорічний стіл, проте дієтологи захоплення цим салатом не схвалюють.- З кількох позицій він не є придатний до вживання. Інгредієнти, які входять в салат олів'є, несумісні для споживання один з другим. Тобто, цей салатє дуже важкий для травлення,- каже Оксана ОСТРОВСЬКА,  невропатолог, дієтолог, спеціаліст з гігієни харчування.А щодо шапманського, то пити його можна, але в невеликих кількостях і лише натуральне. Закусити ігристе вино дієтологи рекомендують за кілька хвилин після вживання.- Навіть якщо ми п'ємо справжнє шампанське, потрібно пам'ятати, що воно не поєднується з більшістю продуктів, особливо з фруктами, бо багато хто вважає ,що його потрібно вживати з фруктами,- каже Оксана ОСТРОВСЬКА.Незалежно від того, що буде на вашому новорічному столі, головне знати міру. Аби після свята не довелось шукати лікарів.