Більшість спортсменів, які братимуть участь в Іграх-2018, будуть харчуватися лише у олімпійському селищі і лише у власних кухарів, які прибудуть до Пхьончхану у складах делегацій. Але серед величезної кількості атлетів, що прибудуть до Кореї, будуть і ті, які захочуть випробувати місцеву кухню, і ось тут їх можуть чекати сюрпризи – як приємні, так і не дуже.
Про специфічну кухню у Кореї виданню Depo розповіла прапороносець української збірної Олена Підгрушна, яка минулого року була на етапі Кубка світу з біатлону у цій країні.
“Головна проблема була для всіх спортсменів там – це харчування. Ми все ж таки сподіваємося, що на олімпійський сезон вони трошки додадуть якісь варіанти. В останній день, коли нас перевезли з одного готелю в інший, я пішла до їдальні. Подивилась, розвернулася, запарила в номері “Мівіну”, і це був кращий варіант, ніж те, що було там.
У них своя специфічна кухня. І гостре, і підозріле… Ми жили по європейському часу. І, допустимо, в мене сніданок. Я приходжу поснідати. Єдине стандартне в них там був рис. Думаю, він цілодобово там. А крім цього якась підлива незрозуміло з яких інгредієнтів, незрозуміло якого кольору, якого запаху.Ти подивився, зрозумів, що це ти їсти не будеш. Відкриваєш іншу каструлю, а там трикутнички. Ніби млинці запечені, але там не млинці, а якесь інше тісто. В середині чи то соя з картоплею, чи то картопля без сої, чи то соя без картоплі. І все жирне, смажене”, – згадує українка.
І це їдальня готелю. Що подають у менш презентабельних місцях – важко уявити!