Чому в Україні почали дорожчати овочі?

Початок морозів виявив проблему: зберігати овочі у спеціальних сховищах тепер важко. Зокрема, йдеться про зростання вартості моркви – одного з базових овочів в Україні. Ціна за два тижні збільшилася на 20-22%, тепер за моркву (гуртова вартість) просять не менше 3,5-3,6 гривень за кілограм.

Також ситуація погіршилася через складнощі у логістиці – морози, ожеледиця, подорожчання електроенергії та інші фактори вплинули на те, скільки грошей після продажу поверне собі фермер.

Наразі експерти прогнозують подешевшання моркви, коли потеплішає, сніг розтане, а дороги будуть розчищені.

Раніше повідомлялося про те, які продукти харчування подорожчали найбільше. У переліку також є морква.

Найбільше у 2020 році подорожчали яблука і фрукти. Їх ціна зросла у два рази.

За відомостями Державної служби статистики, на другому місці морква, яка також подорожчала у два рази. Цибуля ріпчаста, білокачанна капуста і гречана крупа піднялися в ціні на третину.

Крім того, істотно подорожчала картопля. Також ми писали про те, що борщовий набір має зрости за ціною.

Джерело