Бурульки у Тернополі мають збивати жеки

Потепління, яке супроводжується нічними морозами, сприяє утворенню бурульок на дахах тернопільських будинків.

Зі скаргами на скупчення льоду на домах тернополяни звертаються у газету “20 хвилин”. Гігантські льодові утвори, за словами людей, є на перехресті бульвару Шевченка та Руської, на будинку центру “Атріум”, наприкінці вулиці Валової та в багатьох інших місцях.

На питання, куди звертатися жителям, аби небезпечну кригу на висоті збили, і чи можна займатися цим самому, відповідає начальник управління ЖКГ Володимир Болєщук.

- Хто у Тернополі має збивати лід з дахів?

- Це прямий обов’язок підприємств, на балансі яких перебуває будинок. Тобто жеків та ОСББ. У випадку, якщо на вашому домі небезпечна крига — звертайтеся до їхніх працівників. Якщо ж ви живете у приватному будинку — збивати лід вам доведеться самотужки.

- Чи збивали уже цьогоріч бурульки?

- Нещодавно саме провели масову акцію зі збивання льоду. Однак із настанням потепління будуть утворюватися нові бурульки. Тому ми повідомляємо підприємства про потребу постійно стежити за цією ситуацією. Також є проблемою, що деякі жителі не йдуть назустріч комунальникам. Скажімо, на деякі двохсхилі дахи підніматися взимку небезпечно. Тому доводиться збивати їх із відкритих вікон квартир на верхніх поверхах. Та багато людей відмовляються впускати працівників.

- Чи можуть люди самі збивати бурульки?

Ну якщо людина не хоче впускати працівника додому, то може сама зі свого вікна збити ці бурульки. Однак краще все-таки, щоби при цьому був присутній хтось із жеку чи ОСББ. Адже потрібно простежити, аби усе було безпечно. Щоб унизу не було людей, на яких цей лід може впасти. Також варто, щоби хтось зверху вас теж хтось підстрахував, аби не випав ніхто із вікна.

Довідка
Якщо працівники жеку ігнорують ваші звернення, звертайтеся у міську раду за телефоном 15-80, або в управління житлово-комунального господарства за номером 52-58-48.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі