• Головна
  • Тернопільські медики назвали список продуктів, що знижують рівень цукру в крові
16:03, 22 серпня 2018 р.

Тернопільські медики назвали список продуктів, що знижують рівень цукру в крові

Зазвичай рівень цукру зростає після прийому їжі. Тому потрібно розділити звичний режим харчування на три головних і два другорядних прийоми.

Це не дасть вам голодувати, але забезпечить невеликий рівень підйому цукру протягом дня, йдеться на сайті Тернопільського лабораторного центру.

Ви вільно можете їсти капусту, моркву, салат, огірки, помідори, шпинат, інші овочі, пити каву, чай, томатний сік, воду або напої з цукрозамінниками. Такі напої низькокалорійні, а використання овочів збагачує їжу волокнами і вітамінами, які позитивно впливають на зниження цукру в крові продуктами харчування.

Не забудьте знизити споживання хлібних і макаронних виробів, рису, картоплі, круп.

Якщо у Вас зайва вага, виключіть з раціону горіхи, крекери, масло, жирне м'ясо або рибу, маргарин, молочні вироби з високим вмістом жиру, всі алкогольні напої.

Відмовтеся від солодкого: шоколаду, тістечок, кока-коли, натуральних фруктових соків, що містять в своєму складі натуральний цукор. Вони вже точно не відносяться до харчових продуктів для зниження цукру в крові.

Будьте уважні по відношенню до деяких «діабетичних» продуктів, що містять фруктозу або сорбітол.

Намагайтеся споживати якомога менше солі.

Для додання смаку їжі користуйтеся лимоном, спеціями, ароматичними травами.

Для стабілізації рівня цукру в крові їжте яблука обов'язково зі шкіркою.

Раз на день вживайте страви з бобів або сочевиці.

Приймайте раз на добу чверть чайної ложки кориці, розведеної чаєм або водою. Це стабілізує цукор в крові аж до трьох тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопіль #медики #цукор
Оголошення
live comments feed...