• Головна
  • Золотий рецепт кабачків на зиму — просто, смачно і надійно
11:44, Сьогодні

Золотий рецепт кабачків на зиму — просто, смачно і надійно

Золотий рецепт кабачків на зиму — просто, смачно і надійно

Стартував сезон кабачків. І саме в цей час, мало не кожен другий, ламає голову від того, що ж з них приготувати. Господині у соцмережах пропонують законсервувати кабачки на зиму.

Інгредієнти на 3 літрові банки:

  • 2 кг кабачків;
  • 3 цибулини;
  • 100 г цукру;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 3-4 зубчики часнику.

Крок 1

Кабачки краще брати молоді, з ніжною шкіркою та дрібним насінням. Такі не потрібно чистити, і вони дуже добре тримають форму. Нарізати можна кружечками, півкільцями або кубиками – як кому зручно. Головне, щоб шматочки були приблизно одного розміру – тоді вони рівномірно промаринуються.

Крок 2

Обов’язково додається цибуля – вона в банці потім виходить не менш смачна, ніж самі кабачки. Наріжте її півкільцями, не надто тонко, щоб не розпалась. Можна додати часник – не шкодуйте: він дасть аромат, а взимку саме він відіграє вирішальну роль у смаку.

Крок 3

Складіть кабачки з цибулею у велику миску або таз. Туди ж додайте цукор, сіль, оцет і рослинну олію. Усе перемішайте та залиште постояти на кілька годин. За цей час кабачки пустять сік, і в ньому вони почнуть маринуватися.

Крок 4

Через пару годин кабачки вже достатньо промариновані, щоб можна було розкладати їх по банках. Банки необхідно заздалегідь простерилізувати – це важливо, інакше заготівля може зіпсуватися. Укладіть кабачки з цибулею щільно, але не утрамбовуйте занадто сильно, щоб вони не зім’ялися.

Крок 5

Маринад, який залишився в мисці, обов’язково долийте в банки – він насичений і смачний, а ще допоможе заготівлі краще зберегтися. Банки прикрийте кришками й стерилізуйте приблизно 10-12 хвилин (якщо банки літрові – трішки довше). Після цього одразу закатайте й переверніть догори дном. Укутувати не обов’язково, проте остудити бажано природним способом.

Зберігати такі кабачки можна в коморі, підвалі або будь-якому прохолодному місці. Взимку вони будуть ідеальним доповненням до м’яса, картоплі або просто як закуска до вечері. Інколи такі кабачки зникають навіть швидше, аніж солоні огірки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кабачки #зима #консервація #крок

Коментарі

Оголошення
live comments feed...