• Головна
  • "Капітальний удар по мозку": лікарі пояснили, чим небезпечний алкоголь натщесерце
17:07, 30 січня 2022 р.

"Капітальний удар по мозку": лікарі пояснили, чим небезпечний алкоголь натщесерце

"Капітальний удар по мозку": лікарі пояснили, чим небезпечний алкоголь натщесерце

Деякі звички змушують нашу голову старіти швидше, ніж має бути. І серед них найбільш небезпечним є вживання алкоголю, тим більше вживання його натщесерце.

Як інформує "Obozrevatel", алкоголь – це швидкий спосіб відчути себе товариським і невимушеним. Однак якщо ви почуваєтесь некомфортно, ви можете випити більше, ніж дійсно слід. Це призведе до сп'яніння та накопичення токсинів, які завдадуть шкоди клітинам мозку, попереджає доктор Уільям Лі, письменник, лікар та медичний директор Фонду ангіогенезу.

"Високий рівень алкоголю може швидко вбити нейрони головного мозку, тому надмірне вживання алкоголю, щоб напитися, може призвести до ушкодження мозку", – пояснив він.

Він уточнив, що мозок може відновитися, але багаторазове вживання алкоголю посилює токсичну дію на мозок та викликає нейрозапалення. Це ж відбувається за сильного сп'яніння.

"При цьому когнітивні функції порушуються і особистість змінюється", – додає він.

Він рекомендував не пити більше одного келиха вина під час світського заходу.

"Це дасть вам спокій, який ви шукаєте, без шкоди для вашого мозку", – наголосив лікар.

Лікар підкреслив, що вживання алкоголю натщесерце призводить до швидкого всмоктування алкоголю в кровообіг, і він може почати накопичуватися в мозку протягом п'яти-десяти хвилин вже після першого ковтка.

"Хоча організм кожної людини засвоює алкоголь з різною швидкістю, прийом його з їжею уповільнює всмоктування його в шлунку, а їжа також розбавляє вміст алкоголю, тому його рівень у крові та мозку не збільшується так швидко або на таких високих рівнях протягом тривалого часу. чарці", – пояснив він.

Лікар рекомендував, щоб завдати меншої шкоди алкоголем, поєднувати його з продуктами з високим вмістом білка, клітковини та корисних жирів, які уповільнюють всмоктування алкоголю.

"Такі продукти, як жирна риба, містять жирні кислоти омега-3, які зменшують запалення в організмі", – додав він.

Лікар порадив не пити алкоголь на самоті, а в компанії, де її учасники зможуть доглянути один за одним.

"Пам'ятайте, що якщо ви виявите, що часто п'єте на самоті, думаєте про алкоголь більшу частину дня або регулярно витрачаєте час на купівлю алкоголю, вам може знадобитися допомога через групу підтримки або реабілітаційний центр", – попередив фахівець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алкоголь #лікарі #мозок #удар #шкода
ТОП новини
"З 1 липня ТЦК почне шукати по всіх закапелках, не чіпатимуть тільки чоловіків з трьома рисами": повістки і мобілізація
"Брали шалені гроші": на Тернопільщині викрито працівників ТЦК, які злочинно оформлювали непридатність до служби
"ТЦК накриє повістками і штрафами прямо з 1 липня масово, долю мобілізованого насправді вирішить це": мобілізація, ВЛК
Похолодання та дощі насуваються на цілі регіони, люта злива заллє міста на тлі потужної спеки: де в Україні вдарить негода
Оголошення
live comments feed...